Széll Tamás képviseli Magyarországot a Bocuse d’Or-on
A májusi budapesti európai döntőn megint az Onyx séfje bizonyíthat.
A májusi budapesti európai döntőn megint az Onyx séfje bizonyíthat.
Izgalmas vasárnapja lesz annak a 11 fiatal szakácsnak, akiket pályázatuk alapján a szakzsűri beválogatott a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének selejtezőjére. December 13-án eldől, kik juthatnak közülük tovább a hazai döntőbe. Meglehet, már köztük van, aki a nemzeti színekben képviselheti Magyarországot a 2016. május 10–11-én Budapesten megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe 2016 szakácsversenyen.
A kormány támogatja a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Egyesületnek a 2016. évi Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjének megrendezésére és lebonyolítására vonatkozó pályázatát, és annak sikeressége esetén vállalja a döntő megrendezéséhez szükséges feltételek biztosítását.
Az idei év újból komoly szakmai eredményeket hozott a magyar vendéglátásnak. Akadt hazai szereplő a világ legjobb hoteljei között, a legendás Bocuse D'or szakácsversenyen Széll Tamás remekül szerepelt és a diningguide.hu éves toplistája is új nevekkel bővült. És továbbra is két csillagos város Budapest a Michelin kalauz szerint.
Máshol régen felismerték, hogy a csúcsgasztronómia nem pénzkidobás - mondta a Heti Válasznak adott interjúban Széll Tamás, a lyoni Bocuse D'Or szakácsversenyen első magyarként részt vevő és tizedik helyezést elérő séf, aki elárulta, hogyan rohanják le az ellenőrök a versenyzőket, és azt is, hogy mit enne az utolsó vacsoráján.
A világ legrangosabb séf versenyén a Hamu és Gyémánt magazin és Gálos Viktor fotóművész plakátja vitte el az aranyat. A hvg.hu telefonon érte utol a világbajnok művészt és a szerkesztőséget.
Megkezdődött a lyoni Bocuse d'Or szakácsverseny második napja, ahol a tizenegyes box versenyzőjeként szerepel az Onyx étterem sous-chefje, Széll Tamás. A zsűri tagjai szerint a tegnapi nyitónapon szereplő versenyzők átlaga nem volt kiemelkedően jó, ami elvileg még növelheti is Széll Tamás esélyét arra, hogy jó helyezést érjen el. Ugyanakkor a mai napon szerepelnek majd a mezőny erősségei is, a norvég Orjan Johanannessen, a dán Jeppe Foldager, a japán Noriyuki Hamada, vagy a hazai pályán versenyző francia Thibault Ruggeri.
Szerdán este nem sokkal fél hét után fejeződött be a Bocuse d'Or szakácsverseny eredményhirdetése Lyonban. A magyar csapatot Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx étterem séfje vezette, ő a legjobb plakát közönségdíjával dicsekedhet, menüsorával a pontversenyben tizedik lett. A francia csapat nyert, dobogós helyen zárt Dánia és Japán.